lauantai 30. huhtikuuta 2011

30 päivää kirjoja; Kaikkien aikojen suosikkini

Mikä on paras koskaan lukemani kirja? Voiko sellaista edes määrittää? Varsinkaan kun ei ole lukenut läheskään kaikkia potentiaalisia "maailman parhaita" kirjoja. Minulla on paljon suosikkeja ja olen lukenut todella paljon hyviä kirjoja, mutta sitä parasta en kuitenkaan osaa sanoa. Mutta tässä nyt listattuna jonkin verran omia suosikkejani:

Stephen King:
Hohto, Carrie, Kuoleman käytävä, Naisen raivo


Agatha Christie:
Kymmenen pientä neekeripoikaa


J.D.Salinger:
Sieppari ruispellossa


Venäläisiä klassikoita:
Mihail Bulkagov - Saatana saapuu Moskovaan
Fjedor Dostojevski - Rikos ja rangaistus


Kjell Westö:
Leijat Helsingin yllä
Missä kuljimme kerran


Siri Hustvedt:
Kaikki mitä rakastin


Markus Zusak:
Kirjavaras

4 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä kirjoista Kymmenen pientä neekeripoikaa, Rikos ja rangaistus sekä Kaikki mitä rakastin.

  VastaaPoista
 2. Nuo luettelemasi teokset ovat juuri ne, joihin omalta osaltani sisältyvät suurimmat lukuheräämiset: Kymmenen pientä neekeripoikaa luin äidinkielen opettajan suosituksesta; se oli ensimmäinen aikuisten dekkari jonka koskaan luin. Rikos ja rangaistus oli ensimmäinen kunnollinen tutustumiseni klassikoiden maailmaan ja kova sysäys rakkaudelleni venäläistä kirjallisuutta kohtaan. Ja Kaikki mitä rakastin sai minut ymmärtämään sen, että kaikki kirjoitettu draama ei ole tylsää, vaan että se on oikeastaan kaunis taieten laji hyvin toteutettuna.

  VastaaPoista
 3. Mahdoton tehtävä, tosiaan. Eräs tuttu kerran vaati minua jossakin heti kertomaan, mikä on maailman paras kirja. Kun menin mykäksi, hän oli närkästynyt, kun en edes sellaista asiaa osannut suoralta kädeltä sanoa, ja muka kirjallisuutta on opiskeltu !
  Tärkein syy ainakin minulla osaamattomuuteen on tuo, että ihan kaikkia kirjoja ei ole ihan vielä tullut luettua :)

  VastaaPoista
 4. Kirsi, aivan totta, maailmassa on liiaksi lukemattomia kirjoja, jotta voisi oman mielipiteensä kertoa. :)

  Ja mitä tulee noihin suosikkeihin, niin en osaisi sanoa edes maailman parasta elokuvaa, tosiaan sitten puhumattakaan kirjoista, joita harrastan huomattavasti enemmän. Tästä omastakin listasta jos pitäisi valita se paras kirja, jäisin kyllä minäkin sanattomaksi. Aivan mahdoton tehtävä.

  VastaaPoista