maanantai 4. huhtikuuta 2011

30 päivää kirjoja; Paras kirja lempikirjasarjassani

Eilen tulin siihen tulokseen, että paras lukemani kirjasarja on Harry Potterit. Ja omasta mielestäni paras Potter-kirja on sarjan kuudes osa: The Half-Blood Prince eli Puoliverinen prinssi. Syitä siihen, miksi pidän juuri tästä osasta eniten on monia.

Puoliverinen prinssi on ensimmäinen kirja ikinä, jota olen jonottanut kirjakaupan edessä koko yön. Tästä kirjasta viimeistään alkoi osaltani kunnollinen Potter-fanitus, joka jatkuu edelleen tänäkin päivänä. Ennen Puoliverisen prinssin julkaisua vietin illan jos toisenkin foorumeilla, miettien mahdollisia tapahtumia. Ja ennen kaikkea tämä oli se kirja, joka oli lopun alkua. Tämä sitoo mielestäni parhaiten koko saagan yhteen, Kuoleman varjeluksissa sitten kerrotaan tarkemmin niistä asioista, joita kutosessa on jo raoteltu.

Puoliverisen prinssin jälkeen toiseksi parhaimman osan roolia pitävätkin kaksi kirjaa: Kuoleman varjelukset sekä Azkabanin vanki. Kuoleman varjelukset on lähes täydellinen päätös kirjasarjalle ja Azkabanin vanki taas tuo eloa Harryn menneisyyteen ja esittelee myöskin useamman mielenkiintoisen uuden hahmon; Sirius Mustan ja Remus Lupinin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti