lauantai 1. lokakuuta 2011

Turun Kirjamessut 2011

Minulle tämänkertainen messuvierailu taisi olla yhdeksäs, miehelle neljäs. Suuntasimme siis kahdestaan kohti kirjatoukan unelmapaikkaa; kongressikeskusta täynänsä kirjoja ja kirjailijoita.

Aloitimme messukierroksemme Ruokamessujen puolelta, jossa jälleen oli tarjolla jos jonkinlaista maistiaista; chilejä eri vahvuuksin, skyr-rahkaa, juustoja, makkaroita, suklaata... Keräilymessut eivät juurikaan tuottaneet mitään ahaa-elämyksiä sillä alueen ainoa kiinnostava osasto, lasten suklaabaari, oli kieletty yli 13-vuotiailta. Joten pian tämän jälkeen tapahtuikin siirtymä itse pääalueelle eli Kirjamessuille.

Joko tänä vuonna oli todella hyvä tarjonta, tai sitten minulla oli vain kunnolla aikaa, mutta tuntuu että pysähdyin lähes jokaiselle osastolle. B-hallin antikvariaatteja oli mukava tutkiskella, vaikka lopulta en raaskinutkaan tuhlata rahojani siellä. A-hallin puolella olikin sitten kustantamoita ja kirjakauppoja sekä  kirjailijoiden haastatteluja. Pysähdyin itse toviksi kuuntelemaan Reijo Mäen haastattelua. Sen verran hän suostui ensi vuoden kirjastaan kertomaan, että nyt tekstiä on jo 300 liuskaa (viime vuonna tähän samaan aikaan tekstiä oli 200 liuskaa vähemmän), uuden kirjan alkuasetelman sekä nimen, joka muistaakseni oli Sheriffi. Matti Rönkä muuten seurasi hetken ko. haastattelua vierelläni seisten.

Kustantamoiden osastolla vastaan käveli Jari Tervo, joka kohteliaasti katseli silmiin ja hymyili. Ja osoittautui myös huumorimiehiksi: Rouva osoittaen Koljattia "Kannattaako tämä hankkia?" Tervo naureskellen "No en mää nyt oikein tiiä." Basam Booksin osastolla päädyin myös ostamaan muutaman teoksen, vaikka harvemmin Kirjamessuilta onkaan mitään mukaan tarttunut. Nyt kuitenkin tarjous oli houkutteleva ja kasasta löytyi kaksi kiinnostavaa kirjaa. Mukaani kotiin ja kirjahyllyyni päätyivät siis Alan Bennettin Epätavallinen lukija sekä John Rechyn  Kaupunkien yössä. Kummastakaan kirjasta tai kirjailijasta en ole koskaan aiemmin kuullutkaan, mutta takakansien perusteella voin odottaa hyviä lukukokemuksia. Mukaan tarttui vielä kolmaskin teos, kun mies kävi vielä Animalian osastolla ostamassa Halpaa Makkaraa - Tehotuotantokriittisiä sarjakuvia. 

Ensi vuonna uudelleen.

2 kommenttia:

  1. Heeei, miksen nähny sua tossa Reijon haastiksessa?? :/
    Mä seurasin Reijoa kahteenkin otteeseen, on kyllä mielenkiintoinen kaveri! Ja uusi kirja vaikutti mahtavalta alkuasetelman perusteella. Viiiiii 4 uutta kirjaa <3

    VastaaPoista
  2. Mä olin siellä lukiolaisten haastattelussa. Seisoin ihan takana, enkä tosiaan ollut koko aikaa. Eli olin varmaan piilossa vaan. Harmi, että ei tavattu, ei tullut mulla meinaan ketään tuttua vastaan siellä. :D (Kirjailijoita lukuunottamatta siis.)

    VastaaPoista