keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tammikuun kirjoja

Olipa hyvä aloitus lukuvuodelle. Tammikuussa en lukenut yhtään huonoa kirjaan ja huippulaatuisia sitten sitäkin enemmän. Parhaimmat teokset ansaitsivat täydet viisi pistettä ja heikoinkin teos saa arvosanakseen kolme ja puoli. Omassa blogiahkeruudessani tosin olisi parantamisen varaa, sillä minulta on edelleen postaamatta kaksi tammikuun arvostelua. Helmikuusta on näillä näkyminen tulossa yhtä hyvä lukukuu kuin tammikuustakin (lukulistalla Kirottu Istanbul, Kaikki mitä rakastin, Norwegian Wood, Poikani Kevin, Huone, Käännöksiä, Little Been tarina...).

Tammikuussa luin siis seitsemän kaunokirjallista teosta:
Bo Carpelan - Lehtiä syksyn arkistosta
Joel Haahtela - Naiset katsovat vastavaloon, Elena, Traumbach
Julie Orringer - Näkymätön silta
Mike Pohjola - Ihmisen poika (koetan saada arvostelun kirjoitettua huomiseksi)
Reijo Mäki - Yhden tähden mies (tästäkin olisi tarkoitus saada kirjoitettua tällä viikolla)

Yhtä lukuunottamatta kaikki olivat kotimaisia ja neljä seitsemästä on ilmestynyt joko vuonna 2011 tai 2012. Varsin uutuus-painotteista siis. Luettuja sivuja tammikuussa kertyi 2211, eli keskimäärin 316 / kirja. Hieman olen pettynyt lukutahtiini, sillä puolessa välissä kuuta näytti vielä siltä, että pääsen puhkaisemaan kymmenen luetun kirjan rajan.

Kirjaostoksia tuli tässä kuussa vain yksi, vaikka oli alennusmyynnitkin! Ja tämä oli kirpputorilöytö Salosta:
John Steinbeck - East of Eden

1 kommentti:

  1. Vau, kylläpä sinulla on ollut rautainen itsekuri kirjojen ostamisen suhteen. Minä en taida viitsiä laskea montako kirjaa ostin, mutta yli kymmenen kuitenkin...

    Viikonloppuna olisi tarkoitus lukea Carpelanin Lehtiä syksyn arkistosta. Varsinaisesti meillä on seuraavassa lukupiirissä käsittelyssä Carpelanin runous, mutta ajattelin lukea vähän ekstraa kun kirjaa on niin kehuttu.

    VastaaPoista