sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

30 päivää kirjoja; Paras kirjasarja

03, Lempisarjani
Eilisen blogauksen perusteella voikin jo ehkä arvata, että nimeän tähän Harry Potterit. Tämä on se kirjasarja, johon tulee tarttua vähintään kerran vuodessa. Kirjasarjan lisäksi hyllystäni löytyvät myös elokuvat sekä Rowlingin kirjoittama satukirja. Tämä on se sarja, jonka ansioista olen saanut paljon uusia ystäviä ympäri Suomen. Tämä on se kirjasarja, joka saa minut kerta toisensa jälkeen innostumaan kirjoittamisesta.

Toki minun ja Pottereiden yhteinen alku ei ollut kovin kultainen. Muistan lainanneeni ensimmäisen Potterin kirjastosta joskus kutosluokalla, lukeneeni sitä ensimmäisen luvun ja todenneeni, että tämä ei todellakaan ole minunlaiseni kirja. Yläasteella Potter-innostus taas valtasi lukupäiväkirjamme ja silloin minäkin tartuin kirjoihin uudelleen. Ja hyvä että tartuin. Ahmin sarjan kolme ensimmäistä kirjaa reilussa viikossa. Neljännen osan lainasin kirjastosta heti kun se sinne tuli. Viitoskirja oli ensimmäinen, jonka ostin itselleni, englanniksi totta kai. Viitoskirja oli myös se, jonka jälkeen en enää sarjaa halunnut suomeksi lukea. Kutoskirjaa olinkin sitten jo jonottamassa kirjakaupan edessä koko yön. Sarjan viimeistä kirjaa odotin kauhunsekaisin tuntein; toisaalta halusin tietää miten sarja päättyy, toisaalta en halunnut sarjan koskaan päättyvän. Koko nuoruuteni ja varhaisaikuisuuteni on siis kulkenut Potterin siivittämää tietä.

Pottereiden lisäksi on toki useampi muukin sarja, joista pidän tavattoman paljon, mutta jotka eivät kuitenkaan ikinä pääse lähellekään sitä tasoa, jolla Potterit ovat ja tulevat aina olemaan. Reijo Mäen Vares-sarja, Viisikot, Agatha Christien Poirotit. Näitä lukemalla tietää aina saavansa jos ei loistavan, niin ainakin hyvän kirjan. Ja ennen kaikkea nämäkin ovat sellaisia, jotka kestävät useamman lukukerran. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti