tiistai 6. joulukuuta 2011

Kuusi kovaa kotimaista - ensimmäinen haaste vuodelle 2012

Morren maailmassa julkaistiin tänään mielenkiintoinen haaste: Kuusi kovaa kotimaista. Haasteen tarkoituksena on siis valita kuusi kotimaista kirjaa, jotka on aikonut lukea, mutta ei ole vielä saanut aikaiseksi. Aivan uusia kirjoja haasteeseen ei saa ottaa mukaan, sillä jokaisen luettavan kirjan on tullut ilmestyä ennen vuotta 2012. Aikaa lukea on 6.12.2012 saakka.

Oma alustava listani näyttää tältä. Yritin valita mahdollisimman tasaväkisesti sukupuolen mukaan, mutta valitettavasti mukaan pääsi neljä miestä ja kaksi naista. Noh, toivottavasti laatu korvaa määrän tässä tapauksessa.

Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen
Aleksi Kivi - Seitsemän veljestä
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia
Maria Jotuni - Huojuva talo
Minna Canth - Anna Liisa / Työmiehen vaimo / Papin perhe
Joel Lehtonen - Putkinotko

0/6

5 kommenttia:

 1. Huh, sinun listasi on kunnianhimoinen - kaikki klassikoita. Minä uskalsin valita vain puolet klassikoita ja puolet 2000-luvulta. Mitä nyt omasta hyllystä löytyi.

  Hurme - Puupää
  Jääskeläinen - Taivaalta pudonnut eläintarha
  Kalevala
  Kilpi - Pitäjän pienempiä
  Nummi - Kiinalainen puutarha
  Runeberg - Vänrikki Stoolin tarinat

  Sinun listastasi olen lukenut neljä ensimmäistä, ja jopa pitänyt niistä kaikista. Toivottavasti sinäkin pidät.

  En tullut edes ajatelleeksi sukupuolijakautumaa, ennen kuin sanoit siitä. Minun kaikki kirjani on ovat miesten kirjoittamia. :( No, ehkä voisi ajatella positiivisesti, että naisten kirjoittamat kirjat eivät seiso hyllysäni lukemattomina...

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon tässä mukana, otetaanko Punainen viiva tai Sinuhe kimppalukuna? ;)

  VastaaPoista
 3. Lukutoukka, tiedostaen valitsin Keskisuomalaisen listalta kirjailijoita. Varsinkin Sinuhe tulee tuottamaan minulle ongelmia, lukiossa en koskaan päässyt sitä sivua 150 edemmäksi. Ja Seitsemästä veljeksestä luin aikoinaan ensimmäisen ja kaksi viimeistä lukua - muistan kyllä pitäneeni siitä. Onneksi tässä on vuosi aikaa lukea näitä, ehkä saan jopa aikaiseksi.

  Sanna, otetaan vaan! Sinuhen voisi ainakin, on se sen verran massiivinen opus, että ei sitä ihan yhdeltä istumalta lukea tahtoisi. Vielä kun saataisiin nuo muut lukupiiriläiset tähän mukaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Kunnianhimoinen lista! Hieno. Pessin ja Illusian minäkin voisin lopulta lukea. Sinuhe ja Veljekset ovat ilmestyneet myös hyvinä äänikirjoina, joten jos vaikka autoilee tai lenkkeilee, ne menevät kuin varkain. Ja ovat molemmat loistavia aikuisten kirjoja (joita lukiolaisten on vähän turha lukea... ;)) Raskain listallasi on minun mielestäni Huojuva talo.

  VastaaPoista
 5. Kirsi, on kyllä. Noiden lukiomuistojen vuoksi listallani onkin juuri sekä Sinuhe että Seitsemän veljestä, tahdon antaa molemmille vielä toisen mahdollisuuden. Ja Pessi ja Illusia päätyi listalle pitkälti sen vuoksi, että luin Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi'n.

  Millä tavalla tuo Huojuva talo on raskas? Minulla ei todellakaan ole siis siitä mitään muuta tietoa kuin se, että se on ilmeisen klassikkoteos.

  VastaaPoista