torstai 23. helmikuuta 2012

Helmikuun kirjaostoksia

Hiihtoloma osoittautui hyväksi syyksi kierrellä Ähtärin ja Tuurin alueella muutama kirpputori ja kotouttaa samalla muutama halpa kirja. Täytyy heti todeta, että Pohjanmaalla vallitsee aivan erilainen kirjojenmyyntikulttuuri kirpputoreilla kuin täällä kotona Turussa; kirjat ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia ja hintoja katsellessa tulee vakuttuneeksi siitä, että myyjä on vain oikeasti halunnut löytää kirjalleen hyvän kodin.


Nämä viisi teosta maksoivat yhteensä kahdeksan euroa.
Ähtäristä mukaan lähti:
Michael Cunninghamin Samaa sukua (kirjaston poistokirja, hintaa euro)
sekä
Z. Topeliuksen Talvi-iltain tarinoita (kallein löydöistäni, kokonaiset kolme euroa).
Tuurissa mukaan tarttuivat vielä:
Turkka Hautalan Salo (kannessa on aivan pieni kosteusvaurio, mutta silti euron hinta oli tästä mielestäni aivan liian vähän),
Joel Lehtosen Putkinotko (tämän kirpparin kallein ostos, kaksi euroa)
sekä
Kreetta Onkelin Ilonen talo (euron tämäkin).

Kaikein kaikkiaan siis kelpo löytöjä, vaikka minulla ei ole aavistustakaan, koska nämä kaikki ehdin lukea. Hautalan olen jo aiemmin lukenut, mutta teos on laadukas ja se oli niin halpa, että pakkohan se oli hyllyyn saada. Cunninghamiin olen aiemmin tutustunut vain blogien kautta, joten olihan häneenkin pakko tutustua. Topeliuksen saduista olen aina pitänyt, joten luonnollisesti aikuisemmalle väellä suunnatut tarinat lähtivät myös mukaani. Koulussa katsoimme Ilosen talon tv-sovituksen ja siitä asti olen halunnut myös ko. kirjan lukea. Ja Putkinotko nyt vain on klassikko, joten se oli itseoikeutettu ostos hyllyyni.

Myös lastenkirjallisuutta tuli helmikuussa kartutettua kahden kirjakerhon voimin. Paitsi Tammen kultaisen kirjaston, myös Lasten parhaan kirjakerhon kuukauden kirja oli nini houkutteleva, että tilaukseen lähti.


Josko tässä olisi tarpeeksi tämän kuukauden ostoksia.

6 kommenttia:

 1. Edullisia löytöjä olet kyllä tehnyt. Cunninghamia minäkin haluaisin lisää hyllyyni!

  VastaaPoista
 2. Minä harkitsin kauan tuota Roskat pois! -kirjaa, mutta en sitten raaskinut tilata. Täytyy toivoa, että se tulisi kirjaston valikoimaan.

  Ihanan halpoja kirpparilöytöjä!

  VastaaPoista
 3. Todella hyviä löytöjä, ei voi muuta sanoa :-) Salo eurolla! Itse kävin maanantaina vanhempieni luona Vaasan kirpputorilla, jossa Salo oli neljän euron hintaan. Jätin ostamatta, kun olen sen aiemmin jo lukenut. Mutta samaiselta kirpparilta löysin kuitenkin pilkkahintaan pari uuden veroista pokkaria ja pari muutakin kirjaa olisin voinut napata mukaan, mutta jotka kuitenkaan eivät houkutelleet tarpeeksi. Kirpparit <3

  VastaaPoista
 4. Minäkin löysin tänään muutaman kivan kirpparikirjan. Schlinkin Lukijan eurolla ja Rimmisen Pussikaljaromaanin puolellatoista:) Cunninghamia minäkin haluaisin hyllyyni enemmän;)

  VastaaPoista
 5. Onpas paksu tuo Cunningham! Itse ostin juuri saman kirjan niin ikään kovakantisena, ja se on varmaan melkein puolet ohuempi. Omani näyttää olevan ensimmäinen painos, mutta sivujen paksuudesta tulee mieleen lähinnä virsikirja. Sinun kirjassasi taitaa olla järeämmät sivut?

  Asiallisen hintaisia kirppiskirjoja, sellaisia niiden kuuluukin olla. Hinnoissa on paljon hajontaa täällä Tampereellakin, mutta kun käy usein, tulee tehtyä myös edullisia löytöjä. Turussa olen käynyt kirppiksellä vain kerran, ja silloin löysin Haahtelan Elenan kaverille eurolla. :)

  VastaaPoista
 6. Tuulia, joo, yllätti kyllä tuo hintataso ihan totaalisesti.

  Maija, minäkin harkitsin kauan tilaanko sen vai en. Päätin kuitenkin, että töiden kannaltakin tuo on kuitenkin niin loistava teos, että pakkohan se on omaan hyllyyn saada.

  Kaisa, jaiks, neljä euroa Salosta on kyllä jo aika paljon. Samoissa hinnoissa itse asiassa Turussa taidettaisiin sen kanssa liikkua. Kirppareilta tosiaan tekee aina välillä aivan mahtavia löytöjä. <3

  Sanna, vai sielläkin on kirppareita koluttu. Ja mä en päästä sua ja Tuuliaa tohon Cunninghaminn käsiksi, viette sen vielä mukananne. ;(

  Pekka, itse asiassa minun piti käydä tarkastamssa ja kyllä, on tuossa Cunninghamissa paksut sivut. Oikein sellaista tyypillisen jykevää kirjastopaperia.
  Samaa mieltä olen siitä, että kirppiskirjojen kuuluisikin olla asiallisen hintaisia. Ja olen tosissani kateellinen tuosta Elenesta, itse en ole ikinä onnistunut löytämään yhtäkään Haahtelaa kirpputorilta.

  VastaaPoista