keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

31/100: Omituiset olympialaiset

Kirjan nimi: Omituiset olympialaiset - Kesäkisojen erikoisia sattumuksia
Kirjoittaja: Lasse Erola
Kustantaja: Helsinki-kirjat
Julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 184
Lukulistalle: Kirjastosta lainaamalla


Lasse Erolan Omituiset olympialaiset pureutuu asioihin, jotka eivät välttämättä kaikille ole tuttuja, mutta jotka kuitenkin ovat osa olympialaisten historiaa. Kirjaan on koottu otoksia kaikista nykyaikaisista kesäolympialaisista; alkaen Ateenasta 1896 ja päättyen Pekingiin 2008.

Kirja kertoo lukijalle ei-niin-kovin kauniita asioita (kuten sen, että ensimmäiset afrikkalaiset kilpailijat olivat paikalla lähinnä Maailmannäyttelyn näyttelyä varten, näyttelyesineinä, mutta osallistuivat myös maratoniin), meille kaikille tuttuja asioita kuten Lasse Virenin kaatumisen 10 000 metrin finaalissa sekä tietoa siitä, miksi Paavo Nurmi meinasi myöhästyä olympiatulen sytyttämisestä Helsingin olympialaisissa.

Kenelle kirjaa suosittelisin? Urheilusta kiinnostuneella, nippelitietoa janoavalle, kevyttä ja kepeästi kirjoitettua faktapitoista lukemista. Nopea luettava ja mielenkiintoinen teos.

3 kommenttia:

  1. En ole koskaan oikein kunnolla jaksanut lukea urheilusta. Joskus tuntuu, että lehdissäkin on liian paljon urheilusivuja. Mutta jos on kiinnostunut, niin mikäs siinä.

    Sinulle on "haaste" blogissani. :)
    Mukavaa heinäkuun jatkoa! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia haasteesta ja Onni myös kiittää kehuista. :)

    VastaaPoista