sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pottereita ja dekkareita

Niinhän siinä kävi, että aloittamani Peter Hoegin Lumen taju ei vain tunnu etenevän nyt. Kirjassa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta ehkäpä se on vain näin kesällä luettavaksi turhan vaativa, sillä huomaan jatkuvasti unohtavani henkilöiden rooleja. Niinpä teinkin kirjastovierailun ja päädyin lainaamaan kasan dekkareita; ne ovat juurikin sellaista kesälukemista, joiden parissa voi vain viihtyä ilman, että joutuu tekemään suurta ajatustyötä.

Toinen varsinkin tähän kesään sopiva teema on Pottereiden läpilukeminen jälleen kerran. Tosin nyt syy on parempi kuin pitkään aikaan; viimeinen elokuva, Harry Potter ja kuoleman varjelukset part 2, tulee ensi-iltaan heinäkuun puolessa välissä ja siihen mennessä olisi tarkoitus uppoutua kunnolla Pottereiden maailmaan, astella haikein mielin elokuvateatteriin nauttimaan vielä viimeisen kerran Harryn seikkailusta ja astua turtana salista ulos. Onneksi noihin kirjoihin ja taikuuden maailmaan ei koskaan kyllästy, tällä saagalla tulee aina olemaan merkitys minun elämässäni.

2 kommenttia:

  1. Olen käynyt lähiaikoina varsin tiheästi elokuvateatterissa ja nähnyt Potterin trailerin muutamaan otteeseen ja se on joka kerta aiheuttanut kylmiä väreitä x 1000! Ei voi sanoa muuta kuin että odotan innolla. Ja että on surullista toisaalta, että taas eräs aikakausi elämästä päättyy elokuvasarjan päättyessä. Aiotko muuten hankkia omiin kokoelmiisi uuden Potter-kirjan, jossa käsitellään elokuvien tekemistä? Olen selaillut kirjaa töissä ja se on melko tuhti paketti. Vielä en kuitenkaan ole ostoaikeissa. Pitäisi ehkä selata vielä tarkemmin, että mitä juttuja kirja varsinaisesti sisältää. Toisaalta hankinta ei voisi mennä hirveästi metsään, koska sarjasuosikeistani Sinkkuelämän ja Buffyn tv-sarjakirjat ovat suuria aarteitani ja hankkisin mielelläni myös Gilmoren tytöt -sarjaan liittyvän kirjan jos sellainen vielä olisi saatavilla.

    VastaaPoista
  2. Se traileri on kyllä komea ja tietokoneen näytöltä. Muistaakseni viimeksi vitosen traileri aiheutti samanlaisia väreitä kuin tuo. Itse asiassa sain vasta muutama päivä sitten tietää, että tuo kirja on nyt suomennettu ja täytyy myöntää, että kiinnostus kieltämättä heräsi. Ainakin kuvien perusteella sen visuaalinen ilme on mielenkiintoinen, tosin sisällöstä olisi todellakin mukava saada kunnolla kuvaa ennen ostoaikeita; varsinkaan kun kyseessä ei mikään aivan halpa teos ole.

    VastaaPoista